@Matteush: 05/13/11
АМЕРИКА ОЧИМА УКРАЇНЦЯ, УКРАЇНА ОЧИМА АМЕРИКАНЦІВ

Friday, May 13, 2011

Блогер.ком, ля, де пости?

Безкоштовного нічого в житті не буває, ще раз переконуємося. Платформа Блогер пару днів була не в доступі, то технічні роботи, то ще якась фігня, то тільки у режимі перегляду. Сьогодні повернулося все, крім кількох останніх постів. Маю пару блогів, і всюди та сама картина.

Добре, що кожен пост я твічу, і хоч ті лінки тепер ведуть в нікуди, та можна щось заново віднайти і знову розмістити.

Але ж - хоча б слово вибачення! Блогер.ком, мля, де мої пости?

ТРИ ГОДИНИ ПІЗНІШЕ:

Опп-ля, пости повернулися. На радість нам і нашим читачам. Де гуляли, де були? Загадка природи, блін....

Цього року від катувань у СІЗО померли 20 українців

В очікуванні суду в українських слідчих ізоляторах цього року від катувань померли більше двох десятків осіб.За словами правозахисників, причиною смерті могли бути як неналежні умови утримання, так і фізичне знущання.
“Ми бачимо підвищення тенденції застосування незаконного насилля в міліції, це спостерігається як і з смертністю в міліції. Ми в 2009 році мали 23 випадки, у 2010 їх стало вже 51 і зараз - на сьогоднішній день ми маємо близько 20 випадки смертей в підрозділах внутрішніх справ”, - каже представник Харківської правозахисної групи Андрій Діденко.
Тим часом, у столичній міліції аби відкинути будь-які звинувачення, у кімнатах для тимчасового утримання встановлюють відеоспостереження.
“Повністю від початку як затриманого привозять в райуправління, як його заводять у кімнату для тимчасового тримання - все це знімається на відеокамеру і тоді вже будь-хто або працівник інспекції з особливого складу, або представники прокуратури можуть переглянути відео і певним чином зробити висновки як ставилися до цього затриманого”, - каже речник ГУ МВС України в місті Києві Володимир Поліщук.
Що ж до медичної допомоги, то на думку фахівців, медики в СІЗО мають високу кваліфікацію, але не вистачає фінансування. До того ж, персоналу бракує на всіх затриманих місця - адже в одному тільки столичному ізоляторі замість 2 тисяч 800 осіб перебуває 4 тисячі.
Ректора Криворізького технічного університету звинувачують у хабарництві. 69-річний Анатолій Темченко з цукровим діабетом та гіпертонічним кризом вже майже 20 місяців перебуває в СІЗО.
“Судовий процес принципі не йде, не продовжується, бо кожен раз, коли його не привозять на суд, у нього або гіпертонічна криза і відкладаються суди, або його взагалі не вивозять із слідчого ізолятора у зв'язку з тим, що він був хворий. Таких невивозів було десь біля 20 і більше 20 викликів швидкої допомоги у зал засідання суду”, - каже дружина затриманого, який перебуває за ґратами 20 місяців Валентина Темченко.
У свою чергу, у Європейському суді з прав людини з кожним днем все більше реєструється заяв українців щодо катування.
“В принципі, Україна займає одне з перших місць по зверненню до Європейського суду. З кожним днем їх збільшується і збільшується ,ми дізнаємося, тим більше Європейський суд останнім часом змінив трошки свою роботу і зараз більша увага приділяється такого роду справам”, - каже представник Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Людмила Шевчук.
Нагадаємо, 29 квітня Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов визнав факт застосування тортур українськими правоохоронцями. Тоді він пообіцяв вжити заходів, аби така практика у вітчизняних закладах тимчасового утримання чи позбавлення волі припинилася.
(взято тут