@Matteush: Відео на 4 мільйони, або Бойкот проморолика до Євро 2012
АМЕРИКА ОЧИМА УКРАЇНЦЯ, УКРАЇНА ОЧИМА АМЕРИКАНЦІВ

Sunday, November 7, 2010

Відео на 4 мільйони, або Бойкот проморолика до Євро 2012

Цей відео-шедевр українського режисера Улибіна і німецького оператора Ліпстока вже бачили мабуть усі. Про художні сторони проморолика "Увімкни Україну" суперечки є і будуть - багато хто вважає це місиво "псевдоукраїнських шароварів вокруг костра" смішним, а комусь воно здається дуже достойним, можливо навіть витискає сльозу із суворого ока якогось патріотично налаштованого чиновника.



Зізнаюся, що у мене це відео сльозу не викликало під час першого перегляду. Плакати захотілося лише сьогодні, коли я дізнався, скільки все це коштувало.

Громадяни, увага: 90 секунд цього відео коштують 4 мільйони гривень.

Ну й що, скажете  ви? Це ж має презентувати Україну на весь світ, це ж до Євро ми готуємося так, розуміти ж треба. Дорого коштує серйозна робота, хіба ні?

Громадяни, ще раз - увага: по 44 тисячі 444 гривні за 1 секунду.

При цьому пан віце-премє'р Колесніков ще похвалився, що грошей на цю роботу було виділено вдвічі більше,  8 мільйонів гривень. А ми (хороші) - зекономили. Честь і хвала, мовляв, нам і нашим сумлінним митцям. І мимоволі ж починаєш сумніватися - чи це лише уряд сорому не має, чи вся країна засліпла, чи може то ти сам став "мєлочним" на старості літ?

Ну але все ж - дякуємо, уряде, що 1 секунда коштувала не  89 тисяч гривень, а вдвічі менше. Це велика радість!

Між тим я підозрюю, що це творіння вже бачила моя мама. І я при цьому дуже сподіваюся, що вона не знає, скільки це відео коштує.

Мамо, краще тобі цього не знати, бо я буду дуже хвилюватися за тебе.

Просто моя мама колись викладала математику, і запросто зможе вирахувати, скільки її вчительських пенсій помістилося у ці півтори хвилини. І тоді їй стане насправді погано. Так погано, як буває погано після цілого життя роботи на державу, і при такій заробленій пенсії.

А оскільки, мамо, я знаю, що мого блогу ти не читаєш, то ці цифри я вирахую тут сам. Для себе. Ну й для усіх читачів, кому ліньки зробити це самостійно.

Отже, 4 мільйони гривень - це 5 тисяч сьогодіншніх місячних пенсій моєї матері. Тобто це пенсія моїх двох батьків за 208 років.

На мою думку, ці цифри - настільки ж хороший показник того, що ролик дорогий, наскільки й того,  що пенсії МІЗЕРНІ.

Пане Колесніков, при таких пенсіях сотні тисяч українських пенсіонерів можуть просто не дожити до чемпіонату.

І як для небагатої країни - погодьтеся, роличок таки дороговастенький вийшов.

Пане віце-премє'ре, чи не могли б ви детально пояснити, як одна секунда цього щастя потягла на 44,5 тисячі гривень? Що такого у цій секунді? Виходить, що вона навіть не платинова, не діамантова - вона взагалі вийшла безцінною для України.

Я розумію - Євро 2012 є важливою державною справою. Але поясніть мені, будь ласка, хіба цей чемпіонат - це у першу чергу не бізнес? Хіба не для того, щоб заробити на ньому, у нього вкладають зараз гроші?

Ах так, звичайно, це ще й честь для країни.

А знаєш що, країно? А тобі самій невже не соромно за таку честь? Хоча б перед світом, якщо вже не перед своїм бидлом народом?

Маю велике бажання оголосити цьому чотиримільйонному відео бойкот. Хто підкаже, як це краще зробити?

9 comments:

  1. все одно гроші вкрадуть, а кліп пристойний, могло б бути гірше

    ReplyDelete
  2. Ні, ми мали зняти кліп про Україну силами відеостудія села червона цицька переп..здянського району, за 53 гривні і 23 копійки. І казати - во перлина творчості і дешево. Що за нотки і рахування грошей? Для представлення
    України варто було і 3 рази більші гроші потратити. І ще купу на промоцію відео.

    ReplyDelete
  3. Нічого такий кліп, але за 4 млн очікував більшого...

    ReplyDelete
  4. до ELECTRIC: золоті твої слова, Тарасе! якби цей кліп зняла відеостудія села Червона Цицька - я був би гордий за Україну. бо тоді б увесь світ знав - у них в селах знімають нехіло, оце клас! але гірка правда є іншою - у селі Червона Цицька немає не те що відеостудії. там немає навіть клубу, медпункту, і нормальних доріг. тому я вважаю НЕНОРМАЛЬНОЮ ціну 45 тисяч гривень за секунду відео для цієї країни.
    а щодо "рахувати гроші" - ти в жінки питаєш, чому вона товар вдесятеродорого купує? питаєш. бо то ваші (себто і твої теж) гроші.
    а чому ми не питаємо в уряду про те, як він тратить НАШІ гроші?
    а тому й виходить півтори хвилини відео за чотири мільйони, що ми не питаємо.
    тому й крадуть, що ніхто з них й не збирається пояснювати, звідки взялися такі ціни на відео.

    до речі, а що - в Україні оператора нормального не знайшлося? щоб зняти ПРЕЗЕНТАЦІЙНИЙ кліп УКРАЇНИ - треба було німецького оператора запрошувати? шо за нафіг?

    сподіваюся, хоча б багаття там було не із китайських дров?

    ReplyDelete
  5. блін, якщо мова про сподобалось-несподобалось, то скоріш не сподобалось. скільки можна танцювати навкруги тараса бульби, молитви за гетьмана мазепу і іншої маячні "по закузу міністєрства культури". але це просто моя особиста думка. а от якщо говорити про вартість промоції - то не гроші і не пенсії тут головне. будувати позитивний імідж - це нормальна і правильна справа.

    ReplyDelete
  6. Невже ви не розумієте корупційну складову цього кошторису?

    ReplyDelete
  7. до Larisa Gurjeva: саме про безсоромну і наглу корупцію йдеться. це просто немовірні гроші за таку роботу.

    ось знайшов порівняння із останніми світовими кінопремєрами:
    _________________________
    "Мачете" - Рейтинг IMDB 7.4/10.0 - Бюджет однієї хвилини $191,000.
    "Чудаки (Jackass 3В)" - Рейтинг IMDB 7.3/10.0 - Бюджет однієї хвилини $213,000.
    "Включи Украину. Промо-ролик к Евро-2012" - Рейтинг IMDB ??.?/10.0 - Бюджет однієї хвилини $333,000 (і це якщо Колесников мав на увазі гривні, а не долари).

    Цікаво, чи був вартий цей шедевр грошей, котрі не пішли у лікарні та школи?

    http://korrespondent.net/euro/1134631-lico-strany-ukraina-prezentovala-svoj-logotip-k-evro-2012
    ________________________

    ReplyDelete
  8. @Matteush, а насправді там більше грошей думаю витратили. А стосовно оператора - це напевно заморочки від євроупорядників.

    p.s. В жінки не запитую про витрати, немаю звички перераховувати нічого.
    p.p.s. А я б хотів щоб з китайських, нам ліси свої ще потрібні :)


    Larisa Gurjeva, ну так, навколо всі крадуть і злодії. Що тут думати, яка б влада не була, ліва, права, блакитан, помаранчева, всі красти будуть. Горлапанять всі, які чесні і все для народу, а як тільки до корита - так, що вони собі вороги, всі забезпечують свої заробітки і примноження статків.

    ReplyDelete
  9. ELECTRIC - згодна, що тут скажешь... але не хочу радіти більш, ніж сумнівному ролику за такі гроші і втішатися, що всі б крали...

    ReplyDelete