@Matteush: Українські телеканали покотилися назад в СССР?
АМЕРИКА ОЧИМА УКРАЇНЦЯ, УКРАЇНА ОЧИМА АМЕРИКАНЦІВ

Monday, November 22, 2010

Українські телеканали покотилися назад в СССР?

Те, що зараз відбувається в Україні, цілком може стати другим переворотом за останні шість років. Стане чи ні - час покаже, але всі передумови для цього наразі вже є. Парадоксально, але саме Фіктор Ведорович став практично "легендою Майданів" - цей дядько із замашками завгара вже вдруге піднімає проти себе всю країну. Не закликами і лозунгами, а своїми діями об'єднуючи людей на протести. За весь час незалежності таке не вдавалося нікому, навіть Кучмі. Що ж, виходить, що Леонід Данилович виростив собі достойну зміну, і учень вже перевершив вчителя. 


Але найцікавіше - це реакція українських ЗМІ. Телеканали мовчать, наче все це відбувається за часів махрового СССР. Наче повернулися старі добрі часи, коли про новини люди дізнавалися від сусідів та співслуживців, а у програмі "Врємя" все було пафосно і чудово (в кордонах імперії, звісно, бо за кордонами все було набагато гірше).


Здається, це вперше на озброєнні не тільки у журналістів майже монопольно виступив інтернет - Твіттер пістрявіє повідомленнями із мітингів, за хештегом #kat_ua можна слідкувати за подіями практично у реальному часі. Також ведуться кілька онлайн-трансляцій із веб-камер:  


http://j.mp/dub93N 
http://j.mp/d1bzPy 
http://ow.ly/3dqBB 
http://j.mp/c75zbP

Так що навіть тут, у Каліфорнії, можна уважно слідкувати за подіями в Україні. І хіба молитися, щоб влада не відрубала інет у Києві. 


А офіційні українські ЗМІ наче води в рот набрали. Чи не означає це, що ера "кишенькових" телерадіоканалів добігає нарешті свого закономірного кінця? 

No comments:

Post a Comment