@Matteush: У катівнях СБУ зник журналіст «Фрази» Кирило Баранів
АМЕРИКА ОЧИМА УКРАЇНЦЯ, УКРАЇНА ОЧИМА АМЕРИКАНЦІВ

Saturday, December 11, 2010

У катівнях СБУ зник журналіст «Фрази» Кирило Баранів

Будь ласка, ретвітніть, кому не впадло. 
(перепост із http://vintovkin.livejournal.com )
Журналістське інтернет-співтовариство стурбоване зникненням заступника головного редактора інтернет-газети «Фраза» Кирила Баранова, викликаного по незрозумілому приводу на допит в УСБУ м. Києва.
Пізнім вечором 9 грудня двоє чоловіків, представившись старшими лейтенантами СБУ Олександром Малтихом і Євгенієм Високим, буквально вломилися у квартиру Кирила Баранова. Баранів викликав міліцію, і тільки після цього, у присутності співробітників МВС, "люди в цивільному" сподобилися вручити повістку на допит як свідка по невідомому Баранову справі.
Як розповідав 9 грудня по телефону сам Баранів чоловіки, що ввірвалися, йому доладно не пояснили, у чому взагалі справа, а всі спроби втолкувати співробітникам СБУ, що в нього є малолітня дитина (дівчинка, 3-х років), якої потрібно годувати й укладати спати успіху не набули.
При цьому «старші лейтенанти» наполегливо повторювали, що якщо Баранів не з'явиться рівно в 10.00 за адресою Аскольдовий провулок, 3-А, те це «спричинить наслідки».
В 10.00 10 грудня Кирило Баранів на допит прибув.
Останній раз із редакцією він виходив на в'язок близько 15.00. при цьому встигнув повідомити, що протягом чотирьох годин, перебуваючи в приміщенні УСБУ в м. Києві, на допит він так викликаний і не був. Більш ніж чотиригодинне очікування – те в коридорі, то в кабінеті є самим примітивним «гебыльним »способом психологічного тиску на невинну людину (нагадаємо, Кирило Баранів викликаний як свідок по взагалі невідомій йому справі).
В 18.20 Баранів передзвонив дружині й на запитання, як довго протриває допит, невідомий чоловічий голос відповів: «Невідомо».
У даний момент із Кирилом Барановым немає ніякому зв'язку.
Маючи уяву про здатності українських спецслужб, ми виражаємо стурбованість із приводу стану Баранова й прагнемо уточнити в Глави СБУ Валерія Хорошковського: чи є п‘ятигодинне очікування своєї черги «на допит» звичайною практикою «європейської» спецслужби.
І ще одне. Ви б своїх «гебілів» навчили б не лякати трирічних дітей, чи що.

1 comment:

  1. Shocking as it is, god damn it! -- WELCOME to USSR!

    Бездарная, и несостоятельная Януковощная государственная машина становится основной опасностью для своих граждан.

    Кто следующий?

    ReplyDelete