@Matteush: В Європі Україну визнали найкращим прикладом олігархічної країни (зниклий матеріал)
АМЕРИКА ОЧИМА УКРАЇНЦЯ, УКРАЇНА ОЧИМА АМЕРИКАНЦІВ

Wednesday, April 6, 2011

В Європі Україну визнали найкращим прикладом олігархічної країни (зниклий матеріал)

Цей матеріал опублікували у себе ТСН, портал Рідна Країна, а посилання дається на інтернет-видання Лівий Берег, де цього матеріалу між тим вже немає.

Не знаю, чи це цензура спрацювала, чи може просто прикра випадковість прибрала незручну для урядовців публікацію із інтернет-сторінок видання, але про всяк випадок передруковую цю цікавину тут.

Інформація із розряду "всі про це знають, але ніхто не говорить":

Україна – один із кращих прикладів олігархії у Європі, в якій відбулося практично повне злиття політики і бізнесу, їх майже неможливо відділити одне від одного.
Про це заявив дипломатичний радник голови Європарламенту Єжи Бузека Арнольдас Пранцкевічус в інтерв'ю Lb.ua.
При цьому він зазначив, що "подібна ситуація була характерна і для інших ваших урядів, не лише чинної. Звідси – висновок: українські олігархи мають значний вплив на політику, або безпосередньо займаються нею, змішуючи політичні і бізнес-інтереси".
Але, за словами Пранцкевічуса, "друге спостереження – з погляду ЄС і з урахуванням досвіду євроінтеграції в Центральній і Східній Європі - такі процеси є дуже небезпечними, і багато в чому можуть вплинути на здоров'я "демократичних структур".
Як зазначив радник голови Європарламенту, "в нормальному демократичному суспільстві має існувати чіткий розділ між держслужбовцями, політичними лідерами і бізнесом. Звичайно, необхідна їх співпраця, це дуже важливо. Проте, коли все це знаходиться в одних руках, відповідальність розмивається, звітність перед суспільством практично зникає. Потенційно це несе великі проблеми, пов'язані з Конституцією, "здоров'ям" політичних партій, яким не вистачає політичної ідеології і які часто керуються економічними інтересами, інтересами олігарха або приватними інтересами своїх лідерів".
"Така проблема існувала у багатьох країнах Центральної і Східної Європи, які приєдналися до ЄС у 2004 і 2007 рр. І вона дотепер існує. Її подолання потребує багато часу. Втім, чим раніше ви почнете займатися цим, тим простіше буде справитися", - підкреслив Пранцкевічус.
Як повідомлялося, 29 березня у Брюсселі була представлена доповідь Інституту Горшеніна "Великий український бізнес і уряд України", в якій наголошувалося, що більшість членів українського уряду – мільйонери.
Так, з 16 членів нинішнього уряду п'ятеро – Андрій Клюєв, Борис Колесніков, Сергій Тігіпко, Юрій Бойко і Микола Присяжнюк – є офіційними мільйонерами. Це двоє – Віктор Балога і Микола Злочевський – хоча і не декларують свої мільйони, проте, де-факто також є мільйонерами.
У доповіді наголошується, що ряд міністрів в уряді реєструє свою власність на близьких родичів. Так, Микола Азаров і Олександр Лавринович реєструють свою власність на синів, а Дмитро Табачник – на рідного брата.
У доповіді наголошувалося, що за останній рік рівень статків багатьох урядових мільйонерів значно зріс: статки першого віце-прем'єра Клюєва за 2010 рік зросли більш ніж на півмільярда доларів, а статки віце-прем'єра Тігіпка – на 223,6 млн. доларів.
Навздогін про статки чиновників та їхню совість: сьогодні у великому торгівельному центрі у Південній Каліфорнії знічев'я забрели у магазин Луї Віттона. Покрутили в руках жіночі сумочки, цілком заради цікавості. Нічого особливого, та й зручні не дуже всередині, але ж - ім'я, ну і як наслідок ціни, нижче $1000 практично не опускаються.

Коли я  зауважив, що це улюблений бренд колишньої української прем'єрки, і що при цьому у її декларації було чесно вказано, що вона не володіє ні квартирою, ні будинком, ні машиною, на мене подивилися як на прибульця - мовляв, не може такого бути, це ж шалено розкішний бренд, звідки ж у тої жінки такі гроші?

Може, кажу, може. В Україні все може бути...


5 comments:

  1. Впринципі те, що стаття зникла з відомих мас-медіа, не являється надзвичайною проблмою, адже всі прекрасно розуміють і знають, що при владі - бізнесмени, а не політики, та саме головне вищезазначені цього не приховують. Україна - це країна де живуть по славнозвісним "поняттям 90-х". Тут ніколи не було демократії як такої, починаючи з дня незалежності України.

    ReplyDelete
  2. Плацдарм для створення бізнесу в якому виживають найсельніші - це те, що собою уособлює Україн. Та і ментальність нашого народу, вибачте - примітивна. Реальний приклад з життя: Якось представник дацької компанії вів невеличку лекцію по Intercultural Differences, де попросив українських працівників компанії намалювати ментальність їхнього народу.

    ReplyDelete
  3. Корупція, розділння суспільства на дві категорії (багаті та бідні) і т.п. зобразили українські працівникі - українську ментальність, ну звісно без вареників, сала та горілки також не обійшлось :). Допоки суспільство буде знаходитись в такій психологічно-ментальній задниці, доті всі українці будуть маріонетками людей, котрі зараз при владі.
    Ну...їм ще недовго залишилось..., можливо нова генерація буде більш національно свідоміша та неоднозначною по відношеню до своєї Країни, та саме головне до самих себе.
    Everything is possible , the impossible just takes a little longer.

    Шануйтеся :)

    ReplyDelete
  4. і скільки ж іще чекати на нову генерацію? невже 20 років незалежності було мало?

    ReplyDelete
  5. Нова генерація - це Ми :)

    ReplyDelete