@Matteush: Ми - громадяни КДРСіО?
АМЕРИКА ОЧИМА УКРАЇНЦЯ, УКРАЇНА ОЧИМА АМЕРИКАНЦІВ

Friday, October 8, 2010

Ми - громадяни КДРСіО?

Не зміг втриматися, щоб не перепоститити ось цей допис із блогу Юрія Терещука aka @devors_tower 
                                                                     
"Ті хто виспівував про загибель укр. нації на початку ХХ століття - перестаньте крутитись в гробах,  ваша мрія здійснюється.

Розповів товариш: ЛНУ Франка має таку собі воєнну кафедру -відкос від армії, вкінці навчання отримуєш звання офіцер запасу і бувай здоровий. Хороша річ. Але справа не в тім. 
Уявіть мальовидло - десь 400 чоловік у шерензі, солдафони несуть стяг, лунає гімн, більша частина цвіту нації мовчить. Причини? Декілька мабуть, але головна -соромно. 
В чому ж сором полягає? А в тому, що від дня  незалежності нам пришпандьорують якесь дуже збочене уявлення української нації з пригнобленим минулим. Упосліджених калік, країна у якій кожен громадянин має "жовту" картку. Людей-ідіотів які мають носити постійно вишиванки і танцювати гопака разом з тим п"ючи самогон і заїдаючи його салом. А навколо цілісінький світ, який ніби-то з нас рже. А рже від з нас бо ми такими себе уявляємо. Я трішки то все перебільшив, але картина таки схожа на дійсніть. Яке місце здоровому патротизму де більша частина населення харчується східним відстійником, до якого я приписую - соц. мережу "вконтакт", музику, серіали і купу книжок, які до нас завозять, бо ми поки вважаємось нацією де все таки читають і не мало. А читаємо ми тепер дешеві детективи і порно новели. 
Ми не упосліджена нація, ми ментально попущена нація недопатріотів, які соромляться заспівати(а в деяких випадках вивчити) "Ще не вмерла.." 
Звісно це не найкращий продукт української музичної творчості, але він був обраний для нас тими, хто цю державу творив і тому трішки поваги пліз. "

Пост взяв тут http://devor-inc.blogspot.com/2010/07/blog-post_26.html і дуже сподіваюся, що автор не сердитиметься на мене за перепост без його згоди. 

Із цим дописом погоджуюся на всі сто тисяч відсотків. Ніде (!) в світі такого немає, щоб громадяни соромилися співати гімн власної країни. 

Або соромилися власного синього паспорта із тризубом у закордонних аеропортах. Бо ставлення до цього документу в розвинутих країнах - як до посвідчення особи громадянина КДРСіО (Країни Дешевої Робочої Сили і Обслуги)...

Може, нам усім варто оофіційно звернутися до ООН із ініціативою введення нової міжнародної премії "За досягнення влади у знецінюванні країни, зокрема в очах її громадян"? Нагороджувати ж, мабуть, доведеться всіх, хто стояв за кермом країни із часу набуття нею незалежності?...


No comments:

Post a Comment