@Matteush: Реакція українських колег на побиття російського журналіста Олега Кашина
АМЕРИКА ОЧИМА УКРАЇНЦЯ, УКРАЇНА ОЧИМА АМЕРИКАНЦІВ

Monday, November 8, 2010

Реакція українських колег на побиття російського журналіста Олега Кашина

Запис відеокамери із кадрами розправи з Кашиним вже добу доступний в інтернеті. Хто ще не бачив - дивіться. Але якщо у вас слабкі нерви, то краще не натискайте на "play". Спокійніше спатимете вночі.



Олег Кашин переніс кілька операцій. Йому буквально заново зібрали із шматків верхню і нижню щелепи, а один палець довелося ампутувати - били спеціально по руках і по зубах, щоб не міг більше говорити і писати.
Зараз Кашин непритомний, його спеціально тримають у стані штучної коми. Можливо, виживе. Гарантії немає.
Медвєдєв (навіть у твіттері) заявив, що "напавших на журналиста надо найти и наказать", і дав вказівки генпрокурору і компанії.
Тепер російська міліція очень дємократічно проводит разьяснітельную работу ловить і саджає учасників акцій протесту проти побиття Кашина.

А ось і Київ обізвався:
Заява Київської незалежної медіа-профспілки

Україна має сприймати замах на життя журналіста Олега КАШИНА в Москві як власну проблему і вимагати від російського керівництва розслідування цього страшного інциденту.
Як вважають автори заяви, замах на життя журналіста О.КАШИНА є ганебною політичною розправою, оскільки одна з екстремістських організацій раніше відверто погрожувала йому та ще кільком журналістам за їхні публікації.
“За останні роки в Росії загинуло або було побито чимало журналістів. Останнім часом і в Україні сталося зникнення журналіста – харків’янина Василя КЛИМЕНТЬЄВА. Висловлюються припущення, що його вже нема серед живих. Існують підстави вважати, що з ним розправилися через його розслідування непривабливих діянь державних чиновників. Крім того, значно посилилася практика брутального поводження з журналістами. На жаль, негативний приклад цього подає Адміністрація Президента, чиновники якої поводяться з журналістами як з прислугою”, - йдеться в заяві.
У КНМП вважаються, що в Україні, як і в Росії, встановлюється атмосфера нетерпимості до критики влади і вільного слова. Протистояти цьому можна лише гучно протестуючи проти такої практики, вимагаючи розслідувати кожен випадок порушення закону проти журналіста, наголосили автор заяви.
“Вимоги з боку української громадськості розслідувати замах на московського журналіста не є втручанням у внутрішні справи Росії, - вважає голова Комітету КНМП Юрій ЛУКАНОВ, - оскільки російська негативна практика поширюється і на Україну. Тому ми об’єктивно зацікавленні в тому, щоб припинити цей процес”.

3 comments:

  1. Це не тільки із журналістами такі випадки є. І не один є випадок. І товчуть, вбивають, зникають щодня. Люди дебіли в більшій своїй масі. Народжуються щоб все життя провести в ненависті до собі подібних.

    Ніколи не зрозумію, чому ми такі жорстокі і доки воно все буде тривати?

    ReplyDelete
  2. А ось і "перші дзвоники" в Україні: http://zt.20minut.ua/news/10186135

    ReplyDelete
  3. по-моєму, це трошки інша річ. Люди-то дебіли, і в ненависті до собі подібних і бла-бла-бла. Але я дуже сумніваюсь, що в оцих двох виблядків були якісь особисті рахунки з Кашиним. Заказуха чистої води.
    Ну що ж, бетон для них вже готується...

    ReplyDelete